Ұлыбританиядағы Брайтон университетінің ғалымы Хал Сосабовски қандай ішімдік түрлері тез масайтатынын айтты, – деп хабарлайды РИА Новости.
Сосабовский спиртті сусындардың әсері ондағы этанолдың құрамына байланысты екенін атап өтті. Оның үлесі әдетте 5-тен 40% -ға дейін.
Профессордың айтуынша, херри мен портвейннан мас болу оңай. Бұл екі сусын тез сіңеді және алкогольдің салыстырмалы түрде жоғары мөлшері шамамен 20% құрайды.
Ғалымның айтуынша, виски мен басқа да күшті сусындарды қолдану қатты мас күйге әкеледі. Бірақ олар асқазан жасушаларының жұмысын басатындықтан, қан айналымы жүйесіне баяу сіңіп кетеді.
Профессор атап өткендей, көптеген адамдар мереке кезінде алкогольді сумен алмастырады, өйткені бұл, олардың ойынша, ақыл-ойдың берік болуына және шаршауды басуға көмектеседі. Сосабовский бұл ойды 40 градустық сусындармен жүзеге асыру мүмкін емес дейді.
Сол себепті ол ең дұрысы – мүлдем ішпеу керек екенін айтқан.