"Қатерлі ісік пайда болуы тұрғысынан ең қауіпті – сүрленген шұжық. Себебі, сүрлену кезінде одан көп түтін шығады, оның құрамында көптеген зиянды зат бар. Мұндай шұжық құрамында нитриттермен қатар, қатерлі ісік пайда болуына әкелетін бензпирен болуы мүмкін", – деп түсіндірді дәрігер.Маман денсаулығына көңіл бөлетін адамдар ет дайындау процесі туралы ойлануы керек деп санайды. Себебі, еттің сақталу мерзімін ұзарту үшін және дәмін өзгерту үшін өндірушілер оны термиялық өңдеу, сүрлеу, тұздау, консервілеу секілді өңдеуден өткізеді.
Онколог дәрігер: Сүрленген шұжық темекіден де қауіпті
295
оқылды
оқылды