Қауын-қарбызды түбіне дейін ойып жеу – қауіпті

қауын-қарбыз
©https://lenta.ru

Дәрігерлердің айтуынша, қауын мен қарбызды қабығына дейін жеу – денсаулыққа зиян. Бұл жайында Мәскеу Денсаулық сақтау департаментінің бас маманы, диетолог Антонина Стародубова хабарлады.

Маманның сөзінше, қауын мен қарбыздағы зиянды заттар негізінен түбіне таман орналасады. Өйткені егілген нитраттар қауын-қарбыздың қабығына жиналады. Сол үшін де қауын-қарбызды түбіне дейін ойып жеудің қажеті жоқ.

Оған қоса, дәрігер қауын-қарбызды жарған соң, ертеңге қалдырмастан тауысуға кеңес берді. Қалғанын сақтасаңыз, бетін жауып, тоңазытқышқа қою керек.

Aikyn.kz | Бүгінгі жаңалықтар. Әлем және Қазақстан жаңалықтары.