Қазақстанның Жетісу облысы билігі қатты тапшылық жағдайында қантты жүгеріге ауыстыруды ұсынды, – деп хабарлайды АРК жаңалықтары.
"Жүгеріде 75% дейін қант бар, сондықтан сироп тамақ өнеркәсібінде және пісіруде қоюландырғыш және тәтті дәм бергіш ретінде қолданылады. Осылайша, оны табиғи қанттың орнына қолдануға болады", – деп хабарлады Жетісу облысы әкімінің баспасөз қызметі.
Елімізде қант тұтыну көлемі 550 мың тонна болса, оның тең жартысы өнеркәсіптік сұранысқа тиесілі. Бұл сұраныстың негізгі бөлігін жүгері сиропын шығаратын Жаркент крахмал зауыты өтеуге дайын. Ол үшін зауыт жаңа желі ашуды көздеп отыр.