Диетолог-дәрігер Анжелика Дюваль денсаулықты нығайту үшін сарымсақты жиі тұтынуға кеңес берді. Маман сарымсақ ішектегі патогендік микрофлораны жою үшін қажет екенін атап өткен. Бұл өнімді үнемі тұтыну өмірді он жылға ұзартуы мүмкін, - деді ол.
Дюваль сарымсақтың құрамында молибден мен хром көп екенін атап өтті.
«Хром қандағы глюкоза деңгейін реттеуге қатысады, яғни ол қант диабетінің дамуынан қорғайды. Молибден метаболизм процестерін реттеу үшін қажет, сондықтан бізде ферменттер жақсы өндірілетін болады. Бұл біздің ас қорытуымыз үшін қажет», — деп түсіндірді ол.
Диетолог күніне бір түйір сарымсақ жеу жеткілікті екенін айтты