Ғалымдар адамды жүрек ауруына шалдықтыратын өнімдерді атады
Ғалымдар адамды жүрек ауруына шалдықтыратын өнімдерді атады
350
оқылды
Статистикаға сүйенсек, адам өліміне әкелетін, жиі кездесетін сырқат – жүрек ауруы. Ғалымдар қандай өнімдер маңызды органға кері әсер етуі мүмкін екенін айтты, – деп жазады Medicine Publication of Medicine. Қауіпті өнімдер тізімінде тәтті газдалған сусындар бар. Жасанды тәсілмен тәттілендірілген сусындарды үнемі тұтыну жүрек ауруына, сондай-ақ қан қысымының жоғарылауына әкелуі мүмкін. Егер  ет өнімдерінің ассортиментін өңделген етті аптасына екі рет жесе, бұл жүрек ауруының қаупін 3-7% арттырады. Бұдан бөлек, макарон да жүрек үшін қауіпті болуы мүмкін. Көптеген пайдалы қасиеттеріне қарамастан, мамандар осы арада мынаны ескертеді: өңделген көмірсулар, ақ нан, ақ күріш және макарон өнімдері жоғары ГИ (жоғары гликемиялық индекс) өнімдері деп аталады. Олар ағзадағы глюкозаны қауіпті деңгейге дейін көтере алады. Ал бұл жүрек ауруы мен қант диабеті қаупін арттырады. Жүрек үшін қауіпті өнімдер тізіміне мыналар кіреді: ♦ энергетикалық батон ♦ қызыл ет ♦ қуырылған тауық еті ♦  кетчуп ♦ майы азайтылған жержаңғақ майы ♦ өңделген жеміс шырыны, ♦ хош иісті кофе сусындары және попкорн.